Sivil Savunma ile ilgili kompozisyon yazı

Sivil Savunma ile ilgili kompozisyon yazı

Sivil savunma günü ne zaman? Sivil savunma nedir? Sivil savunma kulübü nedir? Sivil savunmanın amacı nelerdir? Sivil savunma günü 2021, Sivil savunmanın önemi, Sivil savunma ile ilgili kompozisyon yazı örneği. Bu yazımızda bu ve bunun gibi sorulara cevap arayacağız. Yazımızı ödev ve projelerinizde kullanabilirsiniz.

Sivil savunma günü ne zaman kutlanır?

Ülkemizde her yıl 28 şubat günü sivil savunma günü kabul edilir. Okullar ve çeşitli kamu kuruluşlarında sivil savunmanın önemi anlatılır, Sivil savunmayla ilgili etkinlikler yapılır. Bu konuyla ilgili çeşitli kamu spotlarıyla farkındalık yaratılarak halkın bilinçlenmesi amaçlanmaktadır.

Sivil Savunma nedir?

Sık sık depremlerin yaşandığı ülkemizde, sivil savunma hayati bir önem taşımaktadır. Herhangi bir doğal afet durumunda hayat kurtarır. Sivil savunma kısaca kötü günü kurtarabilmek için yapılan bilinçli mücadelelere denir. Bir çok faaliyet alanı vardır. Sivil savunmanın görevleri bir tehlike durumunda halkın emniyetini sağlayarak can ve mal kaybını en aza indirmekten, beklenmedik bir afet durumunda (deprem, yangın gibi) yine aynı şekilde kayıpları en aza indirmek en önemli önceliğidir.

Her toplumda deprem, yangın, sel gibi felaketler gerçekleşebilir. Her toplumun da bu gibi felaketler başa gelmeden alması gereken bazı önlemler vardır.

Sivil Savunma Kulübü nedir?

Halkı, yaşanabilecek tehlikeli durumlara karşı (yangın, sel, deprem vs.) bilinçlendirmeyi, böylece can ve mal kaybını en aza indirmeyi amaçlar. Yaptıkları diğer faaliyetler arasında şunlar da vardır:

  • Okullarda ilk yardım kursları açmak,
  • Afet tatbikatları gerçekleştirmek,
  • Sivil hayatlarımızda sahip olduğumuz haklara ve gerçekleştirmemiz gereken sorumlulukların bilincinde olup savunma yapmak.

Sivil Savunmanın amacı nelerdir?

Sivil savunmanın önceliği can ve mal kaybını en aza indirmektir. Yaşanılan felaketten en az zararla kurtulmak amaçlanır. Hayati önem taşıyan resmi ve özel kurum ve kuruluşların korunması da bir hayli önemlidir. Bununla ilgili personele işletmeler gerekli eğitimleri vermesi zorunludur. Doğal afet durumunda nasıl bir yol izleneceği, kimlerin hangi görevde bulunacağı bir plan dahilinde yürütülmelidir.

Ülkemizin Natoya kabul edildiği tarih olan 1952 den sonra 1959 da  şuan yürürlükte olan bütün bu faaliyetleri düzenleyen ‘’Sivil Savunma Kanunu’’ kabul edilmiştir.

Sivil savunma ile ilgili yazı kompozisyon örneğimizi ödev ve projelerinizde kullanabilirsiniz. Bu ve bunun gibi paylaşımlarımızdan haberdar olmak için buraya tıklayarak facebook sayfamızı beğenebilirsiniz. Unutmayın Egitimarsivi.net her zaman yanınızda.

 

 

 

 

 

 

 

Paylaşın